Hlavní obsah

Moderní zapalovače v sobě ukrývají už i špiónské videokamery

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Zippo uvedla na trh nový unikátní zapalovač, za který by se nemusel stydět ani James Bond. Novinka totiž v sobě ukrývá vestavěnou videokameru, na kterou můžete nahrávat snímky i se zvukem. Se zapálením cigarety vám ale novinka moc nepomůže.

Foto: Archiv, Novinky

Zapalovač má v sobě ukrytou špionážní kameru.

Článek

Nový zapalovač se na první pohled nijak neliší od běžných modelů společnosti Zippo. Tedy alespoň do chvíle, než se podíváte na jeho spodní stranu, na které je umístěn objektiv integrované kamery a otvor pro mikrofon.

Kamera dokáže zaznamenávat video v rozlišení až 640 x 480 obrazových bodů, a to při 16 snímcích za vteřinu. Záznam se hned po stisknutí příslušného tlačítka začne ukládat na vestavěnou paměť o velikosti 2 GB ve formátu AVI.

Foto: Archiv, Novinky

Na obrázku je vidět rozmístění jednotlivých prvků kamerky, pokud se zapalovač rozloží. Video ale dokáže natáčet, aniž by jej bylo nutné rozdělat.

Barevný videozáznam je možné posléze stáhnout do počítače pomocí speciálního USB konektoru, který je dodáván v balení společně se zapalovačem. Kamera je napájena pomocí vestavěného akumulátoru a dobíjí se po připojení k USB portu počítače. Plně nabitý zapalovač by měl být schopen natáčet několikahodinové video.

Kovové tělo špiónského zařízení má rozměry 5,3 x 3,7 x 1,2 centimetrů. Nevešla se do něho bohužel žádná nádoba na benzín, aby mohl bezproblémově fungovat také jako zapalovač. Aktuálně je novinka dostupná pouze v zahraničních obchodech za cenu 66 dolarů, tedy v přepočtu přibližně 1300 Kč.

Foto: Archiv, Novinky

V dnešní době se běžně prodávají například i kravaty, které v sobě mají ukrytou špionážní kameru.

Podobné špiónské vybavení není v dnešní době žádnou novinkou. I v českých obchodech je možné běžně zakoupit propisovačku se skrytou kamerou, či hodinky s integrovaným mobilem. Před časem také student z Adelaide's Flinders University vytvořil botu, pomocí které je možné telefonovat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám