Hlavní obsah

Nejstarší bloggerka světa zemřela ve 108 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olive Rileyová byla nejstarší ženou světa, která dokázala vést den co den svůj vlastní internetový blog. Ještě ve 108 letech psala zajímavé články, které si denně četly statisíce internetových uživatelů z celého světa. Loni zprávy o jejím příběhu obletěly celý svět. Letos všichni ti, kteří „babičku bloggerku“ obdivovali, musí zapálit svíci. V domově důchodců v Sydney totiž o víkendu zemřela.

Článek

Stihla ještě na svém blogu umístit poslední vzkaz světu, a sice že si skvěle zazpívala s ostatními spolubydlícími veselou písničku. „Zemřela v klidu a pokoji 12. července a bude oplakávána tisíci internetových přátel a stovkami potomků a příbuzných,“ loučí se s Olive Rileyovou její vlastní blog.

Olive začala svůj blog vést loni v únoru. Od té doby tam umístila na sedmdesát svých příspěvků, sdílela s přáteli své myšlenky a postřehy týkající se moderní společnosti a své zkušenosti, které posbírala během svého života napříč celým dvacátým stoletím. Narodila se přitom 20. října 1899, prožila dvě světové války a řadu významných politických zvratů. Vychovala tři děti, pracovala v nejrůznějších profesích, také jako kuchařka na ranči či pokojská.

„Nemůžu věřit tomu, že bych tady v tomto domově přežila ještě další týden. Jak ty dny letí, ačkoliv jsem stále v posteli. Pořád se cítím slabá a nemůžu se zbavit tohoto ošklivého kašle. Penny, která leží na posteli hned vedle mě, měla jednoho dne tohoto týdne návštěvu – svou dceru, která je profesionální zpěvačkou. Hádejte, co se stalo! Spolu s ní jsem zpívala veselou písničku, jak to dělám každý den. A zanedlouho se k nám připojila řada sester, které zpívaly také. Byl to úplný koncert!“ naťukala Olive na svůj blog naposledy 26. června.

Pak její stránky oněměly a žena se připravovala na smrt. Blog 108leté ženy lze nalézt na těchto internetových stránkách. „Psala si s lidmi z velkých dálek, jako je Rusko a Amerika, a to nepřetržitě, nikoliv jednou za čas. Užívala si svou slávu, díky ní byla stále svěží,“ prozradil její pravnuk Darren Stone.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám