Hlavní obsah

Yahoo nemá nic proti nabídce Microsoftu, chce ale lepší podmínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká internetová společnost Yahoo nic nenamítá proti nabídce Microsoftu, který se chystá firmu převzít, požaduje ale jiné cenové podmínky. Firma to v pondělí uvedla v reakci na požadavek šéfa Microsoftu Steva Ballmera, který dal Yahoo tři týdny na to, aby přijala jeho podmínky, nebo se připravila na násilné převzetí.

Článek

"Steve, neustále vysvětlujeme, že nejsme proti nabídce Microsoftu, pokud bude v nejlepším zájmu našich akcionářů," píše se v otevřeném dopise. Nabídka prý ale musí brát v potaz také skutečnou hodnotu firmy, ať už podá nabídku na převzetí kdokoli.

Microsoft na začátku února nabídl za jednu akcii Yahoo 31 dolarů, ovšem s tím, že by část kupní ceny uhradil vlastními akciemi. Tehdy celková cena vycházela na 44,6 miliardy USD. Když se ale vezmou v úvahu aktuální ceny z burzy, má nabídka Microsoftu hodnotu 42,2 miliardy dolarů (asi 672 miliard Kč).

Ballmer v dopise adresovaném vedení společnosti Yahoo uvedl, že nyní je ten správný čas na vyjednání konkrétních podmínek. "Pokud nebude uzavřena dohoda ani do tří týdnů, budeme nuceni se s naším požadavkem obrátit přímo na vaše akcionáře," napsal Ballmer členům správní rady Yahoo.

Pokud Microsoft uspěje, bude převzetí Yahoo jednou z největších akvizic v odvětví vyspělých technologií. Primát v této branži patří internetové společnosti America Online, která v roce 2000 převzala mediální společnost Time Warner. Fúze se ale nezdařila a podniky opět změnily svou organizační strukturu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám