Hlavní obsah

Dell otevřel v Polsku nový závod, zrychlí tak dodávky i do ČR

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výrobce počítačů Dell otevřel v polské Lodži nový závod. Firma doufá, že díky tomu se její výrobní kapacity přiblíží rostoucí poptávce ve střední a východní Evropě a výrazně se zkrátí dodací lhůty.

Článek

Nový závod otevřel šéf firmy a současně její zakladatel Michael Dell. Podle něj je úspěch Dellu založen na detailní znalostí potřeb zákazníků.

"Nárůst našich podnikatelských aktivit ve střední a východní Evropě nás přesvědčil, že zde musíme vybudovat výrobní základnu, která by nám umožnila realizovat naše plány v celém regionu. Zřízení moderního závodu v Lodži znamená, že můžeme udržet dynamiku růstu a zároveň nabízet zákazníkům kvalitnější služby,” řekl Dell.

Zástupci firmy Dell jsou přesvědčeni, že umístěním závodu v Polsku společnost urychlí dodací lhůty a zkvalitní služby v regionu.

Nový výrobní závod společnosti Dell na ploše 37 000 metrů čtverečních představuje investici ve výši 292 miliónů amerických dolarů (asi 5,236 miliardy korun). V současnosti v závodě pracuje 1200 zaměstnanců.

"Závod v Lodži, jemuž předcházela výstavba továrny v Irsku, bude zpočátku vyrábět laptopy Latitude a Inspiron uzpůsobené specifickým potřebám zákazníků společnosti Dell z řad podniků a obchodníků," uvedli zástupci firmy s tím, že zákazníci ze střední a východní Evropy a skandinávských států mohou díky umístění nové továrny očekávat zkrácení současných dodacích lhůt nejméně o dva dny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám