Hlavní obsah

Do Česka míří mobil s cenou pod 1000 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na český trh míří nové mobilní telefony, jejichž nedotovaná cena by neměla přesáhnout 1000 korun. Tyto přístroje od čínské společnosti ZTE bude nabízet mobilní operátor Vodafone. V tuzemsku se již podobně levná zařízení prodávají - jsou jimi mobily řady Motofone F3, jejichž cena je rovna asi 1100 korunám s daní.

Článek

Motofone F3 představila v Česku Motorola počátkem února. Tento levný mobil klade důraz na jednoduchost používání a na vysokou odolnost v náročných podmínkách. [celá zpráva]

Ještě levnější telefony od ZTE by se na českém trhu měly podle mluvčího Jakuba Hrabovského objevit koncem léta. "Cenovou politiku teprve připravujeme, ale cena přístrojů s největší pravděpodobností nepřesáhne 1000 Kč," řekl.

Telefony pod označením Vodafone 125 a 225 jsou určeny pro rozvojové trhy a jejich cena se bude pohybovat mezi 25 a 45 dolary, tedy v přepočtu 520 a 940 Kč. "Přístroje jsou téměř identické, pouze model 125 má černobílý displej, zatímco model 225 displej barevný," stojí v tiskové zprávě Vodafonu zaslané Novinkám. Telefony zvládají základní funkce, jako je telefonování a posílání zpráv.

Vodafone chce prostřednictvím levných přístrojů zvýšit rozšíření mobilních telefonů především v lidnatých zemích třetího světa, jako je Indie či Tanzanie, kde jsou náklady na pořízení telefonu hlavní překážkou přístupu zákazníků k mobilním službám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám