Hlavní obsah

USA se učí neutralizovat weby teroristů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle listu USA Today vyvíjí americká vláda prostředky, které mají napomoci se zničením internetových stránek teroristů. Mezi teroristické weby počítají zástupci USA i stránky, které oslavují útoky povstalců proti americkým vojákům v Iráku.

Článek

S odvoláním na dokumenty Pentagonu list píše, že americká armáda požádala neupřesněné soukromé společnosti, aby vyvinuly "kompletní škálu ... útočných technik na informační sítě". Tento program zahrnutý pod Výzkumnou laboratoř vzdušných sil má k dispozici rozpočet 40 miliónů dolarů na čtyři roky.

Posilování útočných kapacit americké armády ve virtuálním světě přichází v době, kdy teroristická síť Al-Káida a další skupiny rozvíjejí svou přítomnost na internetu.

Podle američanů je právě internet jedním z prostředků, který dovoluje teroristům udržovat kontakt se svými stoupenci a šířit tak svou ideologii. Díky tomu mohou teroristé získávat i nové rekruty a finanční prostředky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám