Hlavní obsah

Studenti svolávají na Albertov Skutečnou oslavu 17. listopadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Studenti vysokých škol se rozhodli uspořádat vlastní akci k připomenutí listopadových událostí z let 1939 a 1989. Rozhodli se k tomu kvůli úternímu rozhodnutí policie nepustit jejich zástupce na Albertov, kde chtěli položit květiny k pamětní desce.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Článek

Akce nazvaná Skutečné uctění památky 17. listopadu na Albertově by se měla uskutečnit v neděli 22. listopadu od 15 hodin.

Za svoláním akce stojí „volné uskupení studentů různých vysokých škol”.

Studenti prý akci nepořádají jako protest proti prezidentovi Zemanovi, přestože někteří z nich byli ve skupině, kterou na Albertově zastavila policie kvůli shromáždění, na němž o několik hodin později vystoupil prezident Miloš Zeman. [celá zpráva]

Foto: ČTK

Kvůli akci Bloku proti islámu a prezidenta ochranka dopoledne odmítla pustit studenty ke studentské pamětní desce na Albertově.

„Nechceme, aby to vyznělo jakýmkoli způsobem jako nějaký politický aktivismus nebo demonstrace," řekla členka organizačního týmu Tereza Kuglerová. „Jenom chceme důstojně uctít památku, což nám bylo včera znemožněno," dodala. Proč byli studenti zastaveni, podle ní není třeba dál zdůrazňovat. Skutečnost, že nebyli studenti na Albertov vpuštěni, označili organizátoři za „politováníhodné a neospravedlnitelné”.

Na shromáždění by měli vystoupit zástupci akademické obce. Řečníky budou organizátoři teprve oslovovat.

Proti nevpuštění studentů k pamětní desce se ohradili akademici i někteří politici. [celá zpráva]

Jací jsou Češi 30 let po revoluci? Nemají rádi muslimy a chtějí chránit přírodu

17. listopad

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám