Hlavní obsah

Hudbou oslaví 17. listopad na pražské Národní třídě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražské Národní třídě se chystá hudební oslava 28. výročí Sametové revoluce. Pořadatelé slibují, že to bude bez politiky, ale se spoustou umělců. Vystoupit mají frontman skupiny Please the Trees Václav Havelka se sborem, skupina Buty, Jiří Schmitzer, Klara & The Pop, Kieslowski, Plus Mínus Nula a další.

Foto: David Peltán

Zpěvačka Klára Vytisková

Článek

„Hudební program připravují studenti ve spolupráci s klubem Rock Café, bez politických hesel, zato s koncerty kapel, divadlem pro děti, čtením úryvků děl Václava Havla, workshopy či pouličními performancemi. Program si do rukou vzali studenti vysokých škol a určitě vás nezklame. O hudební program na hlavním podiu i v rámci afterparty se opět postaral klub Rock Café,” sdělila za pořadatele Tereza Fišerová.

Oslava vypukne ve 13.00 a po desáté v noci se přesune do klubu Rock Café.

„Letos například vystoupí frontman skupiny Please the Trees Václav Havelka se svým synem a sborem seniorů Elpida. Tři generace se potkají na jednom pódiu a stejně tak i my chceme, aby se všechny generace potkaly 17. listopadu na Národní třídě,“ vysvětlil dramaturg festivalu David Ostružár.

Hudební program připravují studenti ve spolupráci s klubem Rock Café, který sám vznikl krátce po revoluci jako spontánní reakce hudebníků a umělců z bývalého disentu na nově vzniklou svobodu na hudební scéně. V Rock Café v noci proběhne afterparty, kde zahrají třeba Blastersex nebo Tea Jay Ivo.

Foto: Aleš Honus, Právo

Buty

Pořadatelé slibují přes den také pouliční divadlo, výstavu či pouliční školu, která připomene, co předcházelo vzniku svobodného státu, ve kterém žijeme. V improvizovaném obýváku Václava Havla budou číst úryvky jeho dramat známé osobnosti. Chybět nebudou ani dva pietní akty, které důstojně připomenou listopadové dění na Národní třídě.

„Na Národní 17. listopadu říkáme své ‚díky‘ pestrou pouliční oslavou těm, kteří se o svobodu zasloužili. Velká část starších lidí, kteří revoluci zažili, sem chodí každý rok. My se snažíme zpříjemnit jim co nejvíce tento den a dostat na ulici taky mladé, aby se zde mohly všechny generace setkat. Ono ‚díky‘ za všechny po revoluci získané možnosti má ostatně od mladých lidí zaznít hlavně přímo na ulici,“ uzavřel za organizátory Martin Pikous.

Reklama

Výběr článků

Načítám