Hlavní obsah

Nákupní hit podzimu se zadrhl. Obchodnímu řetězci došli plyšáci

Právo, svj

Jeden z největších zákaznických hitů letošní podzimní nákupní sezóny se zadrhl. Prodejnám Billa totiž došly plyšové hračky, které měly v rámci své akce rozdávat jako odměnu za několikatisícové nákupy nepřetržitě až do 4. prosince.

Foto: Ilustrační foto Billa

Plyšové hračky došly, čínský výrobce je nestíhá vyrábět.

Článek

Akce, která začala na konci léta, oslovila mnoho rodin v zemi, obchodní řetězec však nebyl na jejich obrovský zájem dostatečně připraven.

„Šli jsme si je s dětmi ve středu večer vyzvednout, ale řekli nám, že plyšové postavičky už nebudou, že je v Číně nezvládají šít a že teď přijede maximálně jeden kamión, takže na všechny se už nedostane,“ řekla Právu maminka z Berounska. „Děti byly velmi zklamané, že slibovanou hračku nedostaly,“ dodala.

Mrzí nás to. Na prodejnách jsou vystaveny omluvné plakáty.
mluvčí řetězce Billa

„U nás ve školce je to mezi dětmi absolutní hit. Body za nákupy sbírají nejen rodiče, ale i babičky a všichni příbuzní,“ poznamenala pak další maminka.

Některé rodiny sbíraly body za nákupy i déle než měsíc, jednu postavičku plyšového „superhrdiny“ ve tvaru ovoce nebo zeleniny totiž mohly děti zadarmo získat teprve až za nákupy v celkové hodnotě 5000 Kč.

Výdej hraček bude až do ledna

Vedení řetězce Billa Právu sdělilo, že její prodejny rozdaly od začátku září téměř 400 tisíc plyšáků. Kdy zákazníkům bude moci rozdat další, není zatím jasné. Nejdřív to však bude až v prosinci.

„I když jsme dovoz dalších objednali včas, bohužel k nám zatím nestihly dorazit a momentálně v obchodech nejsou. Za tuto situaci se zákazníkům omlouváme. Body mohou sbírat do 27. listopadu a plyšové hračky si vyzvedávat na prodejnách až do konce ledna 2013. Nemusejí se přitom obávat, všichni od nás plyšáky dostanou,“ ujistila mluvčí prodejen Gabriela Bechynská.

Vina za zadrhnutí celé akce je podle ní na straně dodavatele. „Mrzí nás to. Na prodejnách jsou vystaveny omluvné plakáty, stejně tak komunikujeme se zákazníky prostřednictvím internetu či naší informační linky. Naší hře dostojíme a plyšáka budeme mít pro každého,“ dodala Bechynská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám