Hlavní obsah

Valentýn 2013: Cukrovinky nakupujeme především v online obchodech

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek svatého Valentýna se blíží. Napilno mají především obchodníci. Jestli se bude letošní Valentýn podobat tomu loňskému, nejvíce se podle serveru Firmy.cz zapotí prodejci cukrovinek nebo nehtová studia.

Foto: František Petrák, Právo

Čokoláda patří mezi oblíbené valentýnské dárky.

Článek

Svátek sv. Valentýna představuje pro prodejce první velký svátek v novém roce, na který se mohou zaměřit. O zákazníky rozhodně nebude nouze, což potvrzují i statistiky internetového katalogu firem, serveru Firmy.cz.

„Je zajímavé, jak se přání zákazníků, v tomto případě spíše zákaznic, mění. V únoru 2011 vedla z netradičních oborů solária a erotické masáže, loni to byla nehtová studia a lázně. Změnu zaznamenáváme také u prodeje sladkostí. Ty se z kamenných cukráren přesunuly do online prostředí,“ upozorňuje Martin Fuks, manažer produktového týmu serveru Firmy.cz.

Především muži pak v únoru nejčastěji vyhledávají firmy, které nabízejí prodej květin a šperků. „Naše statistiky potvrzují, že pánové tradičně zapomínají na tento nečeský svátek a na poslední chvíli pak hledají firmy, které jim mohou pomoci vyřešit zapomenutý dárek. Hledají například nejbližší květinářství cestou z práce domů, dámy se naopak chtějí svým protějškům líbit a hledají místa, kde se zkrášlit,“ doplňuje Fuks.

Češi stále častěji využívají srovnávače cen

Na internetu dnes lidé nakupují čím dál častěji. Podle studie TNS Aisa nazvaná Češi v síti 2012 vyplývá, že se internetové vyhledávání stalo běžnou součástí nákupu. Zákazníci při výběru dražšího zboží stráví i několik týdnů srovnáváním parametrů, cen a poskytovatelů. To nahrává internetovým srovnávačům cen.

„Srovnávání cen na internetu je nejjednodušší způsob, jak se vyznat v nabídce e-shopů, kterých za posledních několik let vzniklo v České republice téměř 30 tisíc,“ upozorňuje Štěpánka Kovaříková, manažerka serveru Zboží.cz a dodává: „Na Valentýna očekáváme prodej dárků hlavně z kategorií šperky, luxusní hodinky, květiny, spodní prádlo a překvapivě i alkoholu, na který se od svých partnerek mohou těšit nejspíše muži. Uživatelé Zboží.cz se mohou těšit na speciální sekci, kde jim k preferované ceně nabídneme tip na dárek či kategorii.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám