Hlavní obsah

Na důchod si spoří 70 % lidí, penzijní fondy jsou na zisku 1,14 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské penzijní fondy dosáhly v prvním čtvrtletí zisku 1,14 miliardy korun, což bylo o 255 miliónů korun více než ve stejném období loni. Oznámila to Asociace penzijních fondů ČR. Za celý loňský rok činil zisk fondů 2,62 miliardy korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Na konzervativní investiční politice penzijních fondů se ani v prvním čtvrtletí letošního roku nic nezměnilo. Nejvíce prostředků účastníků bylo umístěno v dluhopisech (80,4 procenta). Na termínovaných vkladech a účtech jich bylo 10,4 procenta a do akcií směřovalo pouze 1,5 procenta investic, do podílových listů pak 2,9 procenta.

Axa penzijní fond oznámil, že připíše svým klientům za rok 2009 zhodnocení 2 %. Generali penzijní fond sdělil, že zhodnocení za rok 2009 bude činit 2,4 procenta.

Na penzi si na konci března spořilo 4,5 miliónu lidí. Míra zapojení obyvatelstva v penzijním připojištění převyšuje 70 procent ekonomicky aktivních lidí v ČR, a to bez započtení penzijně připojištěných nad 60 let, kteří tvoří asi pětinu z celkového počtu spořících.

Také peníze evidované ve prospěch účastníků stále narůstají. Na konci března měli lidé ve fondech přes 203,6 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám