Hlavní obsah

Zúžení na D1 přibývá. O víkendu začnou opravy úseku u Benešova

Novinky, tov, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D1 začne v sobotu modernizace 7,2 kilometru dlouhého úseku mezi Ostředkem a Šternovem na Benešovsku. Řidiči by proto měli počítat s komplikacemi v dopravě. Práce za 839 miliónů korun mají trvat do listopadu 2018, informoval o tom mluvčí ŘSD Jan Rýdl. S problémy musejí počítat řidiči i na D4 na Příbramsku, v pátek tam začala uzavírka kvůli přestavbě mostu.

Foto: Mapy.cz

Modernizovaný úsek D1

Článek

V sobotu dělníci na D1 mezi Ostředkem a Šternovem začnou s přípravnými pracemi. Budou pokládat vodorovné dopravní značení a rozmisťovat provizorní svodidla.

„Následně budou zahájeny práce na rozšíření levého jízdního pásu,” řekl Rýdl.

Na omezení v dopravě se řidiči v tomto úseku dálnice musejí připravit od sobotního poledne. Nejprve se budou týkat jen směru na Brno, kdy bude doprava vedena v levém jízdním pruhu. V neděli bude od 14 hodin průjezdný jeden jízdní pruh i ve směru na Prahu.

Od pondělí bude doprava směrem na Prahu i na Brno svedena do dvou provizorních jízdních pruhů. A tento režim potrvá do poloviny dubna.

Zakázku na modernizaci úseku získaly společnosti Hochtief a BT Beton Technik.

Objížďka na D4

S obtížemi musejí počítat řidiči i na dálnici D4 na Příbramsku, kde v pátek začala dlouhodobá uzavírka u 41. kilometru kvůli přestavbě mostu přes dálnici.

Auta od rána nemohou projíždět pod mostem, ale musí se mu vyhýbat po objížďce. Omezení potrvá až do zprovoznění nového mostu na konci září.

Foto: ŘSD

Úplná uzavírka dálnice D4

Na řidiče dohlédnou radary

Co se D1 týká, v současné době probíhá modernizace již na šesti úsecích dálnice. Řidiči musí v zúžení zpomalit. Omezení rychlosti se liší podle typu prací, nejčastěji je to 80 kilometrů v hodině. Na neukázněné řidiče budou v místech oprav dohlížet radary.

„Úsekové měření zatím bylo pouze instalováno na úseku Psáře–Soutice, kde bude v příštích dnech zkušební provoz. Odhadem začátkem dubna by mělo začít měření v tomto úseku na ostro,” řekl Novinkám mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

„Další měřené úseky by mohly přijít na řadu zhruba v polovině roku, kdy ŘSD předpokládá ukončení nové soutěže na detekční zařízení,” dodal mluvčí.

Letos by se podle něj měření mělo týkat pěti opravovaných úseků D1, včetně úseku Ostředek–Šternov.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám