Hlavní obsah

Zúčastni se česko-slovenské soutěže o Porsche Cayman

Novinky, Lucie Vitamvásová, X-Trade Brokers

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek – Investiční soutěž nabízí seznámení se s obchodováním na finančních trzích a tedy kombinaci hry a vzdělání, kde motivací jsou skvělé ceny.

Porsche Cayman

Článek

První velká česko-slovenská investiční soutěž je organizována společně českou a slovenskou pobočkou X-Trade Brokers a probíhá současně na Slovensku a v Česku, kdy Češi a Slováci si tak kromě hlavní ceny podělí i 10 notebooků značky Acer.

Tato soutěž nabízí především zábavu a seznámení se s trhy, neboť účastníci se nevystavují žádnému riziku, naopak mohou být jen oceněni pokud se jim bude dařit nejlépe ze všech.

Soutěž je založena na reálných datech, tedy na skutečném vývoji na trhu, což dává účastníkovi skvělou možnost vyzkoušet si obchodování na nečisto, předtím než by měl chuť začít skutečně obchodovat. Hlavní cenou pro vítěze je luxusní automobil Porsche Cayman, včetně zaplacené daně z výhry. Vítězem se stává ten, kdo v průběhu soutěže od 1. do 30. října zhodnotí nejvíce své počáteční prostředky.

Není potřeba vlastní investice

Počáteční prostředky jsou jen virtuální, jedná se o vklad, který bude účastníkovi přidělen, nemusí proto sám vkládat žádné peníze. Nevznikají mu proto žádné závazky ani povinnosti, ale taktéž nemá nárok na případný zisk, který na svém soutěžním účtu vytvoří.

V posledním roce jsme pozorovali velké výkyvy cen ropy, zlata, potravin či extrémy na měnových párech. Investování na komoditním a měnovém trhu je velice populární na celém světě a cílem této soutěže je mimo jiné propagace těchto trhů na českém a slovenském trhu.

Investování na komoditních, měnových a akciových trzích

Investování probíhá pomocí jednoduché internetové platformy, kterou si účastníci stáhnou do počítače ze stránek společnosti. V rámci platformy jsou k dispozici grafy a také ku příkladu nástroje technické analýzy. Lze zde spekulovat jak na pokles, tak růst ceny, a to pomocí CFD kontraktů neboli kontraktů na vyrovnání cenového rozdílu.

Platforma nabízí obchodování s komoditami jako je ropa, zlato, stříbro, pšenice, kukuřice, měď, hliník a jiné, celkem 26 různých komodit. Dále je možno investovat na měnovém trhu pomocí nákupu či prodeje jednotlivých měnových párů. Nabízíme všechny hlavní měnové páry, např. euro-dolar, libra-dolar, dolar-japonský yen a dolar-švýcarský frank. Dále i měny jako je australský dolar, novozélandský dolar nebo česká koruna, k tomu i křížové páry jako jsou ku příkladu australský dolar k japonskému yenu apod. Celkem 41 měnových párů.

Je také možno investovat do akciových indexů jako jsou americký Nasdaq, britský FTSE nebo pražský PX. Celkem nabízíme 18 akciových indexů a 20 různých akciových titulů jako je Microsoft, Yahoo ale i české a španělské tituly.

Do soutěže je možno se registrovat od 15.září na stránkách www.xtb.cz, stáhnout si platformu a založit si soutěžní účet. Na tomto účtu se účastníci mohou s trhy seznámit a procvičit si obchodování až do začátku soutěže 1.října, kdy se objem prostředků na všech soutěžních účtech nastaví zpět na startovací částku 200 000 Kč. Soutěžící mají možnost nejen se seznámit s investováním a ověřit si, jestli mají pro investování cit, ale i zažít skvělou zábavu.

Dobrý úsudek, příznivé trendy a štěstí při obchodování přeje všem účastníkům společnost X-Trade Brokers.

Výběr článků

Načítám