Hlavní obsah

Zkrachovalou British Steel převezmou Číňané, mají zachránit tisíce pracovních míst

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská společnost Jingye Group souhlasí s převzetím britské společnosti British Steel za 70 milionů liber (20,1 miliardy korun). V pondělí o tom informoval zpravodajský server BBC. Dohoda by měla zachránit zhruba 5000 pracovních míst v podniku, který v květnu skončil v insolvenci.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Továrna British Steel ve Scunthorpe v Lincolnshire

Článek

Číňané by měli zajistit záchranu 4000 míst ve dvou britských továrnách v Scunthorpe a Tesside a další tisícovku míst ve Francii a Nizozemsku.

Kromě toho by díky dohodě nemělo přijít o práci dalších 20 tisíc lidí, kteří jsou závislí na dodavatelském řetězci British Steel.

Společnost zkrachovala v květnu

Insolvenční proces společnost zahájila v květnu poté, co stát zamítl její žádost o asanaci. Insolvenční správce David Chapman tehdy uvedl, že jeho prioritou je pokračování činnosti firmy.

Ocelárny British Steel v insolvenci, ohroženy jsou tisíce míst

Ekonomika

„Společnost v likvidaci pokračuje v obchodování a dodávkách zákazníkům, zatímco já zvažuji další možnosti fungování. Zaměstnanci nadále dostávají peníze a budou i nadále zaměstnáni,“ dodal Chapman.

Původní British Steel se problémy netýkají

Společnost zaměstnává zhruba pět tisíc lidí. Současná společnost British Steel vznikla až v roce 2016, kdy firma Greybull Capital převzala od Tata Steel Europe ztrátové továrny v Lincolnshire a Tesside. Tím vznikla nová společnost, která začala používat tradiční název British Steel.

Společnosti Tata Steel Europe, která vznikla z původně znárodněných britských státních oceláren a nyní zaměstnává přes 20 tisíc lidí, se současné problémy netýkají.

Postavil jsem ocelářství na nohy, tvrdí Trump. Ocelárna v Michiganu mezitím propouští 200 lidí

Ekonomika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám