Hlavní obsah

Zima v Evropě zavírá jedno letiště za druhým

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Husté sněžení a mrazy, mnohde atakující dvacetistupňovou hranici, způsobují kolaps na evropských letištích. Z toho důvodu ve středu nefunguje letiště ve švýcarské Ženevě, Lyon-Bron nedaleko francouzského Lyonu, stejně jako letiště ve skotském Edinburghu.

BEZ KOMENTÁŘE: Kolaps kvůli sněhu na londýnském letišti GatwickVideo: Reuters/Stream.cz

 
Článek

Evropský úřad pro leteckou dopravu Eurocontrol informoval o velkých prodlevách na berlínském letišti Tegel a na letištích v severní části Španělska.

S problémy se potýká i Velká Británie. Kvůli nepříznivým meteorologickým podmínkám bylo uzavřeno letiště Gatwick. V Sussexu byly ve více než 150 školách vyhlášeny mimořádné prázdniny. Zasažena je rovněž silniční i železniční doprava.

Již v úterý ochromilo husté sněžení provoz na letištích v Edinburghu a Newcastlu, Lutonu a na londýnském City. Obdobnou situaci zažívalo varšavské letiště Frederyka Chopina. Mnoho letů se opozdilo, některé byly zrušeny úplně.

Během středečního dne se očekává další sněžení.

Situace je na ruzyňském letišti i přes středeční odpolední vydatné sněžení zatím v normálu, jak pro Novinky uvedla jeho mluvčí Michaela Lagronová. "Zrušeny jsou lety pouze do destinací, jejichž letiště jsou momentálně mimo provoz," informovala Lagronová.

Podle mluvčí byly dosud zrušeny čtyři lety, a to do Frankfurtu, do Londýna, do Ženevy a do Vídně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám