Hlavní obsah

Zásilkovna bude od července rozvážet balíky i domů

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Logistická firma Zásilkovna spustí od července službu doručování na adresu pod názvem Zásilkovna domů. Cena zasílání balíků z e-shopů začíná na 79 Kč bez DPH a mezi fyzickými osobami pak na 115 korunách. Uvedli to zástupci firmy na tiskové konferenci.

Foto: Novinky

Logistická firma Zásilkovna spustí od července službu doručování na adresu pod názvem Zásilkovna domů.

Článek

Ceny balíků u České pošty se pohybují mezi 89 a 339 korunami podle typu služby a velikosti zásilky. U konkurenční PPL se ceny přepravného pohybují mezi 100 a 348 korunami podle hmotnosti balíku a typu služby.

K doručování Zásilkovna využije síť mikrodep, které vznikly na vybraných výdejních místech firmy po celém Česku.

Vedle kmenových řidičů Zásilkovny budou balíky doručovat také řidiči komunitní služby Zavezu patřící do mateřské skupiny Packeta. Dohromady jde o 220 aut a řidičů.

Zásilkovna končí spolupráci s Českou poštou, vadí jí nekvalitní služby

Ekonomika

Pokud se nepodaří zákazníka zastihnout na adrese, bude mít možnost vyzvednout si zásilku na některém z výdejních míst Zásilkovny. Těch je aktuálně v Česku 5200. Firma zároveň provozuje 1000 samoobslužných výdejen Z-box.

Zásilkovna v minulosti spolupracovala s Českou poštou. V lednu však spolupráci ukončila. Společnost tvrdila, že šlo o reakci na nespokojenost zákazníků se službami.

V březnu se v médiích objevila svědectví o údajném porušování protipandemických opatření v kancelářích společnosti. Jedna z manažerek potom podle Deníku N označila stěžující si zaměstnance za „škodnou”. Zásilkovna obvinění odmítla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám