Hlavní obsah

Zakladatel AAA Auto odstoupil ze svých funkcí ve vedení firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Anthony Denny, který stál za založením skupiny autobazarů AAA Auto v Česku v roce 1992, odstoupil z funkce předsedy představenstva společnosti. Již loni Denny rezignoval na post generálního ředitele, v němž ho nahradila Karolína Topolová.

Foto: AAA Auto

Společnost AAA Auto

Článek

„Top management společnosti se za posledních 15 let naprosto stabilizoval a je nyní schopen samostatně vést společnost velmi dobře i bez mé přímé účasti na operativní či rozhodovací úrovni. To mi poskytuje prostor zaměřit se na diverzifikaci mých aktivit,“ sdělil Denny.

Ten podle svých slov zahajuje nové podnikatelské aktivity v oblasti automobilového sektoru se zaměřením na přeshraniční obchod, softwarové systémy a média.

Kromě funkce předsedy představenstva AAA Auto, a. s., se Denny vzdal také postu v představenstvu nizozemské AAA Auto Group N.V., která českou skupinu autobazarů vlastní.

Skupina loni prodala 51 364 ojetých automobilů, což je meziroční nárůst o 14,6 procenta. Provozuje 30 poboček v Česku, na Slovensku a v Rusku. V příštích třech letech se chce vrátit do Maďarska a Polska a vstoupit na Ukrajinu, připomněla ČTK.

Letos v červenci byly akcie společnosti staženy z obchodování na burzách v Praze a v Budapešti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám