Hlavní obsah

Z bazénu karlovarského hotelu Thermal má být saunové centrum

Karlovarský státní hotel Thermal uzavře smlouvu na provoz bazénového a saunového komplexu se společností Saunia. Vybraný nájemce bude zároveň partnerem při rekonstrukci bazénového centra a bude se i podílet na přípravě projektové dokumentace, informovalo ve středu ministerstvo financí.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Uzavřený bazén hotelu Thermal na fotografii z března 2018

Článek

„Dnes jsme odsouhlasili smlouvu se strategickým partnerem na provozování venkovního bazénu hotelu Thermal. Cílem této spolupráce je vybudovat v SPA Hotelu Thermal špičkové relaxační centrum, které bude hotelovým hostům, návštěvníkům a obyvatelům města Karlovy Vary nabízet širokou škálu wellness služeb na nejvyšší úrovni, odpovídající vysokým současným standardům,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová.

„Ministerstvo financí počítá s využitím vřídelní vody ve venkovním bazénu, což představuje v českých poměrech zcela výjimečnou nabídku relaxace s unikátním výhledem na město Karlovy Vary,“ dodala. Zároveň by mělo dojít k obnovení provozu přilehlé kavárny.

Celková kapacita saunového a bazénového komplexu v jednom okamžiku bude 700 lidí a nabídne práci více než 50 zaměstnancům.

Na bazén 130 milionů

Vybudování bazénového a saunového komplexu v SPA Hotelu Thermal je součástí celkové rekonstrukce hotelu Thermal. „V rámci výběrového řízení, do kterého se přihlásilo několik účastníků, byla vybrána společnost Saunia jakožto budoucí provozovatel relaxačního a saunového světa,” uvedlo ministerstvo v tiskové zprávě.

Projekční práce budou zahájeny v nejbližších dnech a následně bude probíhat i samotná rekonstrukce. Konkrétní stavební firma pověřená rekonstrukcí bazénového a saunového komplexu vzejde z veřejného výběrového řízení. Předpokládaná investice na rekonstrukci bazénu včetně přilehlého prostoru počítá s náklady ve výši 120 až 130 milionů korun.

Bazén je od roku 2015 kvůli havarijnímu stavu uzavřený. Stát, kterému lázeňský hotel Thermal patří, nabídl bazén už v roce 2015 k prodeji, nabídku ale později stáhnul.

Společnost Saunia v Česku provozuje sedm saunových komplexů a dalších sedm staví.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám