Hlavní obsah

Karlovarský primátor Petr Kulhánek: Thermal je na hraně

Novinky, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Hotel Thermal, který je poslední desítky let každoročně srdcem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, je podle karlovarského primátora Petra Kulhánka (KOA) v nedobrém technickém stavu. Pokud se to nezmění, nebude moci dlouho sloužit jako festivalové centrum.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarský hotel Thermal

Článek

„Na hraně technického provozu je hotel Thermal, z mého pohledu. Byť je to nakašírované, tak při bližším pohledu si myslím, že moc ročníků v tomto stavu nepřežije,“ uvedl pro Právo Kulhánek.

Stále odkládaná rekonstrukce

Stát, jakožto vlastník objektu, připravuje dlouhodobě jeho rekonstrukci. Začít by snad mohla na konci roku. Bazén, který považují Karlovaráci za největší problém města, by chtěl premiér Andrej Babiš někomu pronajmout. Uvedl to při návštěvě festivalu.

Babiš v Karlových Varech připomněl, že v době, kdy byl ministrem financí, byl investiční deficit vyčíslen asi na 800 miliónů korun. Proto ministerstvo navýšilo základní jmění hotelu o 300 miliónů korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva český premiér Andrej Babiš, polský premiér Mateusz Morawiecki a prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška.

„Některé části hotelu ale nejsou v dobrém stavu a je třeba urychleně vyřešit i ten bazén, který byl omezen z bezpečnostních důvodů. Ministerstvo financí teď uvažuje eventuálně i o nějakém pronájmu. Já si myslím, že by to bylo asi nejlepší řešení pro stát. Protože by se tím tohoto problému zbavil a udělal soutěž na pronájem,“ řekl ČTK Babiš.

Bazén? Největší problém města

Podle ankety, kterou uspořádalo město Karlovy Vary, je zavřený bazén podle obyvatel největším problémem města. Samo město ale nemůže do majetku státu nijak investovat. Nabízí ale spolupráci například tím, že by do bazénu dodávalo zbytkovou vřídelní vodu.

Podle informací ministerstva financí se zpracovává projektová dokumentace k rekonstrukci hotelu, která má stát zhruba 580 miliónů. Na úvod se počítá s rekonstrukcí pokojů.

Podle dosavadních plánů by práce měly trvat do roku 2021 s tím, že v žádném z uvedených let nesmí narušit pořádání MFF.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám