Hlavní obsah

Výrobce piva Stella Artois a amerického Budweiseru hledá po 16 letech nového šéfa

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký pivovarnický koncern Anheuser-Busch InBev (AB InBev), výrobce amerického Budweiseru nebo belgické Stelly Artois, hledá nového šéfa. Dosavadní výkonný ředitel Carlos Brito totiž po 16 letech končí. Informoval o tom server listu Financial Times.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Centrála koncernu AB InBev v belgické Lovani

Článek

Brazilec Brito dohlížel na růst pivovarnického koncernu do role světové jedničky. Za 16 let, kdy stál v čele společnosti, proběhla série fúzí, která koncern proměnila do dnešní podoby.

Podle zdrojů Financial Times obeznámených se situací ve společnosti koncern hledá možné kandidáty i mimo firmu. Na hledání nového lídra si prý najal náborovou společnost Spencer Stuart.

Výrobce piva Stella Artois a amerického Budweiseru vydělal 122 miliard korun

Ekonomika

Důvodem má být, že uvnitř AB InBev existuje pouze jeden vhodný kandidát, šéf severoamerické divize Michel Doukeris. Koncern informace odmítl komentovat.

AB InBev se v poslední době potýká s vysokou mírou zadlužení, která pramení z akvizice pivovarnické skupiny SABMiller, která byla do té doby světovou dvojkou.

Aby fúzi posvětily evropské antimonopolní orgány, musela se část evropských pivovarů ze skupiny SAB Miller prodat japonské společnosti Asahi. Týkalo se to například i Plzeňského Prazdroje nebo polské značky Tyskie.

Reklama

Související články

Hospody a pivovary obral virus o miliardy

České pivovarnictví včetně dodavatelů, rozvozu a odběratelů zaznamenalo během nouzového stavu v Česku, vyhlášeného kvůli šíření nákazy nového koronaviru,...

Výběr článků

Načítám