Hlavní obsah

„Výjimečná podnikatelka“ podniká ve stavebnictví

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ocenění „Výjimečná podnikatelka“ v rámci soutěže Ocenění českých podnikatelek získala Jaroslava Rosová, zakladatelka stavební společnosti Sabbia. Informoval o tom Milan Kříž, tiskový mluvčí GE Money Bank, která je generálním partnerem soutěže.

Foto: Novinky

Jaroslava Rosová

Článek

Ocenění si Jaroslava Rosová vysloužila podle Kříže za výborné hospodářské výsledky své firmy, kterých dosahovala i v době ekonomického útlumu v letech 2008 a 2009. Stejně tak si cení její odvahu podnikat v oboru, kterému dominují tradičně hlavně muži.

„Ženám-podnikatelkám rozhodně situaci ztěžuje jejich poslání matky spojené s výchovou dětí a jejich druhá směna – domácnost. Při podnikání je potřeba investovat hodně času na rozvoj firmy a s rolí matky to není jednoduché,“ říká k těžší situaci žen Jaroslava Rosová. „Doporučuji začínajícím podnikatelkám, aby si věřily, že to dokážou, řídily se zákony a pravidly podnikatelské hry. Když se jim zadaří, tak nesmí úspěchu podlehnout. Nikdy neví, co se může objevit a případně je stáhnout ke dnu,“ dodává.

Vlastní firmu Jaroslava Rosová vybudovala od úplných základů. V roce 2005 získala titul „Stavební firma roku 2005" do 25 zaměstnanců udělený ministerstvem pro místní rozvoj a Svazem podnikatelů ve stavebnictví. Svoji firmu založila po neúspěšném pokusu svého manžela o podnikání. A dařilo se jí mnohem lépe. Svého manžela i syna v současné době zaměstnává.

Cílem soutěže Ocenění českých podnikatelek je odměnit, podpořit a zviditelnit malé, střední a velké podniky v České republice, které byly založeny ženami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám