Hlavní obsah

Volkswagen letos po celém světě propustí 16 500 agenturních zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší evropská automobilka Volkswagen se bude proti odbytové krizi bránit tím, že v letošním roce propustí po celém světě všech zbylých 16 500 pracovníků zapůjčených od personálních agentur. Pracovní místa kmenových zaměstnanců ohrožena nebudou, řekl týdeníku Der Spiegel šéf Volkswagenu Martin Winterkorn.

Foto: Jan Koller, ČTK

Karosárna bratislavského závodu Volkswagen Slovakia, ilustrační foto

Článek

"Pro ty, kterých se to dotkne, to nebude nic pěkného, ale jiná cesta není," řekl Winterkorn. "Když už to dál nejde, musí se něco vymyslet," dodal. Co se týče stálých zaměstnanců, u nich Winterkorn v letošním roce žádné problémy nevidí.

Winterkorn se ve Spiegelu také vyslovil proti státní pomoci domácímu konkurentovi Opel z americké skupiny General Motors. "Stát by se měl mírnit," řekl. Dočasné záruky jsou podle něj v pořádku, ale "stát nesmí fungovat jako záchrana pro firmy, jimž by mohl hrozit bankrot," dodal šéf VW.

Omezení výroby ve VW po 25 letech 

Volkswagen tento týden poprvé po 25 letech zavedl ve svých německých závodech omezený pracovní režim. V německých koncernových závodech Volkswagenu, jemuž patří také Škoda Auto, se omezení výroby platné do neděle týká zhruba dvou třetin z 92 000 zaměstnanců, tedy asi 61 000 lidí.

Volkswagen počítá v tomto roce za celý koncern s poklesem obratu o deset až 12 procent. Loni ještě celý koncern zaznamenal rekordní odbyt, když na celém světě prodal 6,23 miliónu aut. V průběhu roku se však i u VW trend obrátil a tempo růstu v důsledku krize značně ochablo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám