Hlavní obsah

Volkswagen bude investovat astronomických 1,5 biliónu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt

Německý koncern Volkswagen, jehož součástí je i česká Škoda Auto, plánuje během příštích pěti let investovat do svých automobilových aktivit zhruba 62,4 miliardy eur (přes 1,5 biliónu korun). Společnost to tak s prohlášením, že se chce stát největším výrobcem automobilů na světě a ukázat záda svým konkurentům Toyotě Motor a General Motors, myslí vážně.

Článek

„Skupina Volkswagen investuje do budoucích projektů rekordní částku, aby dosáhla svého cíle stát se nejlepším výrobcem automobilů na světě z ekonomického i ekologického hlediska," uvedl generální ředitel společnosti Martin Winterkorn. „Budeme pokračovat v posilování své vedoucí pozice v inovacích a technologiích,“ dodal.

Téměř 50 miliard eur plánuje firma v letech 2012 až 2016 vložit do nemovitostí, továren a zařízení. Více než polovina těchto prostředků by měla být investována v Německu.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě. V letošním roce plánuje firma poprvé prodat osm miliónů vozů. Společnost v prvním pololetí více než zdvojnásobila provozní zisk na 6,1 miliardy eur (asi 150 miliard korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám