Hlavní obsah

Vodafone bude v ČR investovat do mobilní televize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Operátor Vodafone, vlastník společnosti Oskar, plánuje v tuzemsku investovat také v oblasti mobilní televize a vysokorychlostního připojení k internetu. Sdělila to v pátek ministryně informatiky Dana Bérová po schůzce premiéra Jiřího Paroubka s generálním ředitelem Vodafonu Arunem Sarinem.

Článek

Sarin na krátké zdvořilostní návštěvě premiéra ujistil, že Vodafone je dlouhodobý investor, takže mu záleží na rozvoji českého telekomunikačního trhu. "Shodli jsme se na tom, že pro rozvoj telekomunikačního trhu je nutné zajistit, aby fungovala přenositelnost i u mobilních čísel, protože posiluje konkurenci, která vede ke snižování cen," uvedla Bérová.

Sledování televizního vysílání přímo na displejích mobilních telefonů umožní UMTS, tedy takzvaná mobilní síť třetí generace, kterou plánuje v ČR zavést i Vodafone. O termínu spuštění komerčního provozu UMTS zatím operátor nerozhodl. Licence mu však ukládá pokrýt Prahu do ledna 2008.

Skupina Vodafone v současné době působí ve 27 zemích na pěti kontinentech a prostřednictvím partnerských sítí operuje ve 14 dalších zemích světa. Finančně největší mobilní operátor má 165 miliónů zákazníků a zaměstnává přibližně 60 000 lidí.

Oskar by měl změnit název na Vodafone během příštího roku. Nyní vystupuje pod duálním logem obou firem.

Reklama

Výběr článků

Načítám