Hlavní obsah

Vláda projedná podporu pro lidi pracující na DPP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kompenzace od státu by vedle OSVČ mohli získat i lidé, kteří pracují na dohodu. Podporu pro DPP projedná vláda v týdnu po Velikonocích, uvedla v pátek ministryně financí Alena Schillerová ve vyjádření pro Českou televizi.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ministryně financí Alena Schillerová

Článek

Vláda by měla podle Schillerové jednat o návrhu ministerstva financí a ministerstva práce a sociálních věcí na podporu osob pracujících na DPP, které byly postiženy opatřeními vlády ke koronaviru.

Podporu pro lidi pracující na dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti (DPP a DPČ) požadovala opozice, která chtěla o toto opatření rozšířit jednorázový příspěvek pro živnostníky a další OSVČ ve výši 25 tisíc, ve Sněmovně ale neuspěla. Pro OSVČ opozice navrhovala 30 tisíc, pro DPP a DPČ pak 15 tisíc.

Že by mohla být podpora pro DPP jako další v pořadí uvedla minulý týden také Asociace malých a středních podniků ČR.

Schillerová předtím prohlásila, že by bylo možné podpořit jen část pracujících na dohodu. Osoby pracující na DPP s příjmem do 10 tisíc neodvádějí žádné pojištění, tedy chybí jejich evidence u úřadů. DPP s příjmy nad 10 tisíc odvody již mají a jejich evidenci má ČSSZ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám