Hlavní obsah

VIDEO: Do obchodů se dostaly dětské telefony, které mohou poškodit sluch

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Na předvánočním trhu objevili inspektoři v obchodech další zdraví nebezpečné hračky. Tentokrát jde o plastové telefony, které mohou poškodit sluch dětí. Česká obchodní inspekce (ČOI) již zakázala výrobky prodávat.

Článek

„Plastové telefony o více jak 20 decibelů překračují maximální povolenou hladinu akustického tlaku pro hračky přikládané k uchu, mohou tak poškodit sluch dítěte,“ uvedla inspekce.

Konkrétně jde o hračky s názvem Phone New Style a Benign Girl - Super Telephone. Obě byly vyrobeny v Číně. První uvedený výrobek je balený v papírové krabici. Telefony jsou růžově zelené a napájí se čtyřmi tužkovými bateriemi.

:. Závadné hračky se již nesmí prodávat. Foto: ČOI

Jak ČOI upozornila, maximální povolení hladina akustického tlaku je 80 decibelů. Z testů však vyplývá, že hračky dosahují hladiny akustického tlaků kolem 100 decibelů. To platí i pro druhý zmiňovaný výrobek. Ten je balený v sadě s panenkou a má připomínat otevírací mobilní telefon.

Nebezpečné telefony se již v obchodech nesmí prodávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám