Hlavní obsah

Více než třetina prodejců na koupalištích nebo hradech klamala, zjistila ČOI

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pracovníci České obchodní inspekce (ČOI) provedli od letošního dubna do září skoro 1300 kontrol na místech, která jsou v hojné míře využívána především v tomto období. Na hradech, zámcích, koupalištích, v restauracích, občerstvovacích stáncích nebo ubytovacích zařízeních zjistili porušení předpisů ve 37 procentech, jak uvedla mluvčí ČOI Miloslava Fléglová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčí se inspektoři setkali při kontrolách s nepoctivostí, nebyli seznámeni s cenou nebo jim nebyl vydán doklad o koupi či službě. Na základě těchto nedostatků uložily jednotlivé inspektoráty 403 pokut v celkové výši 561 500 korun.

„Z výsledků kontrolní akce vyplývá, že četné nedostatky při nabídce a prodeji výrobků a poskytování služeb v provozovnách, jejichž provoz je úzce spjat s letní sezónou, stále přetrvávají,“ sdělila Fléglová.

Podle ní bude ČOI v podobných akcích pokračovat i během zimní sezóny, kdy si chce posvítit například na horská střediska, kluziště a různé sportovní areály nebo vodní parky.

Reklama

Výběr článků

Načítám