Hlavní obsah

Veterináři odhalili na Přerovsku 280 kilo drůbežího masa bez dokladů

Právo, mhr

Bezmála tři stovky kilogramů drůbežího masa neznámého původu našli inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v potravinářském podniku v Hustopečích nad Bečvou na Přerovsku. Jeho provozovateli hrozí ve správním řízení až milionová pokuta. Maso navíc musí zlikvidovat. Ve čtvrtek o tom informoval mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Foto: SVS

Nalezené maso znehodnotili veterináři modrou barvou.

Článek

Inspektoři podle něj podnik v Hustopečích nad Bečvou zkontrolovali poté, co zaregistrovali na sociálních sítích inzerát nabízející „prodej zmrazených slepic z vlastního chovu“. Na místě nejprve provedli kontrolní nákup, při němž jim byla prodaná zmrazená slepice v sáčku bez jakéhokoliv označení.

„Při následné kontrole objevili v mrazicích boxech v prostorách provozovny 232 kusů zmrazených slepic v celkovém množství zhruba 280 kg bez jakéhokoli označení a průvodních dokladů,“ uvedl mluvčí.

Provozovatel, který se účastnil kontroly, nepředložil podle něj žádné doklady o původu prodávaných slepic, kontrole pouze sdělil, že se jedná o „maso od jednoho jeho kamaráda“.

Inspekce zadržela zásilku čínského čaje, stonásobně překročil limit pesticidů

Ekonomika

SVS provozovateli nařídila drůbeží maso zničit v asanačním podniku.

„Veškeré maso bylo znehodnoceno modrou barvou, aby nemohlo dojít k jeho uvedení na trh,“ dodal Vorlíček. Provozovateli potravinářského podniku byla podle něj zároveň zakázána výroba, zpracování a uvádění živočišných produktů – zmrazeného drůbežího masa – na trh.

Za porušení platných předpisů mu může být navíc ve správním řízení uložena pokuta až do výše jednoho milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám