Hlavní obsah

Veterináři varují před kuřecím příkrmem z dm, může obsahovat fólii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuřecí příkrm pro děti, který prodávala dm drogerie, může obsahovat kusy modré plastové folie. Závadné můžou být příkrmy, které do Česka dorazily v zásilce o celkové hmotnosti 1500 kilogramů. České kolegy na to upozornili němečtí veterináři prostřednictvím systému včasného varování. Řetězec už začal produkt stahovat z prodeje, uvedl ve středu mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček.

Foto: DM.cz

Masový kuřecí příkrm, který může obsahovat kousky folie.

Článek

Na svém webu o tom dm informoval už před dvěma týdny. "Zákazníci, kteří mají produkt doma, jej mohou vrátit v místě prodeje," uvedl Vorlíček.

Výrobek je označený jako DM Bio Kuřecí maso, 125 g od 4. měsíce, jde o šarži 68091370 s datem minimální trvanlivosti do 21. ledna 2021.

"Obchodní řetězec již varoval zákazníky na svých internetových stránkách. Stažené zboží bude neškodně zlikvidováno v asanačním podniku, což bude prodejce muset doložit při následné kontrole veterinárním inspektorům," dodal Vorlíček.

Řetězec na svém webu v říjnu uvedl, že za zboží vrátí peníze i bez předložení účtenky. "Kvalita nabízených výrobků má pro nás vysokou prioritu, proto velice litujeme vzniklé situace a zákazníkům se za tuto nepříjemnost omlouváme," dodal manažer komunikace řetězce Jiří Peroutka.

Nejde o první plasty v potravinách, před kterými veterináři letos varovali. V létě nařídili stáhnout mražené obalované kuřecí řízky z Německa kvůli obsahu úlomku tvrdých plastů, které podle nich prodával Iceland. Podle tehdejšího vyjádření obchodní ředitele řetězce Daniela Nedomy se v šarži pro ČR plast nenašel, ale mateřská společnost Iceland Foods vyhodnotila riziko jako vysoké, a proto rozhodla o zastavení prodeje a likvidaci výrobků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám