Hlavní obsah

Václav Fischer je zpět, začal nabízet zájezdy německé cestovky

– Praha • Aktualizováno

Podnikatel Václav Fischer se vrací na český trh cestovního ruchu. Zájezdy své německé cestovní kanceláře Fischer Reisen na letní sezonu začíná nabízet přes cestovní agentury Invia.cz, Dovolena.cz nebo NaCesty.cz českým zákazníkům. Zájezdy budou mít odlety z německých a rakouských letišť, nabídne ale i česky mluvící delegáty v destinacích.

Foto: Fischer Reisen, ČTK

Podnikatel Václav Fischer

Článek

„Zatím nabízí zájezdy do Turecka, do Egypta, na Kypr, Krétu a Rhodos,“ uvedl vedoucí prodejů NaCesty.cz Jaroslav Valenta. Zájezdy jsou pojištěné u německé pojišťovny. Portál NaCesty.cz chystá také marketingovou kampaň, ve které využije jméno kdysi populárního podnikatele.

„Vycházím z toho, že 90 procent našich zájezdů bude nadále prodáváno v Německu. V žádném případě neplánuji zřízení cestovní kanceláře na území ČR," uvedl v pátek Fischer. Kromě agentur bude prodej zájezdů realizovat i vlastní cestovní agenturou v Praze.

„Čísla o počtu klientů předem nezveřejňuji. Máme dostatečné kapacity letů zajímavé pro klienty z ČR a to zejména z Vídně, Lince, Norimberka, Mnichova, Erfurtu, Lipska a Drážďan, ale také například z berlínského letiště Schoenefeld, které je od Prahy vzdálené pouhé tři hodiny jízdy autem,“ dodal Fischer.

Prodej zájezdů Fischer Reisen se chystá spustit v dalších dnech také portál Dovolena.cz ze skupiny Student Agency (SA). „Celá věc je již ve finální fázi, co nevidět začneme zájezdy prodávat,“ sdělila ředitelka portálu Dovolena.cz Eva Sedlmajerová. Fischer spolupracuje s firmou Radima Jančury již delší dobu, je významným prodejcem autobusových jízdenek SA v Německu.

„Pokud Václav Fischer přijde s novými inovativními produkty, jsem přesvědčen, že i napotřetí mu celá řada občanů dá důvěru a pojede s ním. Musí ale přijít s velmi zajímavou cenovou nabídkou,“ uvedl analytik cestovního ruchu Jaromír Beránek z poradenské společnosti Mag Consulting. Odlety z německých letišť podle něj nejsou pro část Čechů překážkou, loni takto vyrazilo na dovolenou podle něj asi 160 000 Čechů.

V Česku je 1500 cestovek

Na českém vysoce konkurenčním trhu působí podle Beránka 1499 cestovních kanceláří. Největším z nich se loni dařilo, zvýšily tržby i počty klientů. Exim tours dosáhla podle prvních odhadů tržeb 3,5 miliardy korun, počet klientů vzrostl na 272 000 lidí. CK Fischer přepravila na dovolenou čtvrt miliónu Čechů a Čedok 224 000.

Na tuzemském trhu působí řada cestovních kanceláří a agentur, které přeprodávají zájezdy německých a rakouských CK jako Airstop.cz, Expecta.cz nebo Rudolfreisen.cz. Jen NaCesty.cz jich má v nabídce 60. Hlavním lákadlem pro tuzemské turisty jsou nižší cena a větší výběr hotelů.

Cestovka, letadla, krach

Fischer začal v ČR prodávat zájezdy na začátku 90. let prostřednictvím pobočky své německé Fischer Reisen. Svoji cestovní kancelář v Německu v roce 1996 prodal a investoval do nákupu letadel a do dalšího rozvoje svých firem v ČR, kde provozoval cestovní kancelář Fischer. Jeho společnosti se ale v letech 2002 a 2003 dostaly do finančních problémů a CK převzala finanční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka. Neobešlo se to bez vzájemných sporů, které trvají dodnes.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám