Hlavní obsah

V Rakousku našli kontaminované mléko z Číny

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek bylo v Rakousku nalezeno kontaminované mléko. Stejně jako v Číně i tento koktejl obsahoval nebezpečný melamin. Rakouští odborníci uklidňují, že širší ohrožení obyvatelstva nehrozí. Koktejl našla inspekce v čínské restauraci ve Štýrsku. Podle CNN nebyl prodán žádnému ze zákazníků.

Foto: John Javellana, Reuters

V Rakousku v čínských restauracích odborníci zkontrolovali již 184 potravin. Zatím jen jeden vzorek obsahoval nebezpečný melamin.

Článek

V Číně kvůli mléku kontaminovaném látkou melamin zemřely čtyři děti. Dalších padesát tisíc jich skončilo v nemocnici se zdravotními problémy. Problémy vyvolaly zvýšené kontroly na dovoz mléčných výrobků z Číny do Evropy.

Například v Rakousku bylo již během dvou týdnů zkontrolováno v čínských restauracích na 184 nejrůznějších potravin. Zatím jen u jednoho z nich odborníci potvrdili kontaminaci melaminem. Zároveň však dodali, že množství látky nebylo zdraví nebezpečné.

I Česká republika v těchto dnech kontroluje potraviny v čínských restauracích v celé zemi.

MELAMIN
Využívá se při výrobě umělých hmot. Vyvolává ledvinové potíže a způsobuje vznik ledvinových kamenů i rakovinu močových cest. U malých dětí může způsobit selhání ledvin.

Reklama

Výběr článků

Načítám