Hlavní obsah

V Číně zabavili maso 46 let po záruční lhůtě

Peking

Čínská policie zabavila podle agentury Nová Čína dvacet tun prošlého masa, včetně mražených kuřecích nohou, jež měly 46 let po záruční době. Maso pocházející především z Vietnamu bylo objeveno a zabaveno při zátahu proti vietnamskému pašeráckému gangu ve skladu v Nan-ningu. Informoval o tom web listu South China Morning Post.

Foto: Profimedia.cz

Kuřecí pařáty jsou v Číně pochoutkou. Ilustrační foto

Článek

Razie se uskutečnila již v květnu, ale čínská média o ní informovala až v pondělí. Policisté v Čuangské autonomní oblasti Kuang-si na jihozápadě země při ní zakročili proti nelegální síti dodavatelů, kteří zahrnovali čínský trh s potravinami nekvalitními kuřecími pařáty, žaludky a krky.

Mražené kuřecí pařáty, jež jsou jinak v Číně vyhledávanou pochoutkou, byly z roku 1967. Podle místního policejního šéfa členové gangu ošetřovali prošlé maso ve skladu peroxidem vodíku a dalšími chemikáliemi, které měly „usmrtit bakterie, prodloužit záruční dobu a zlepšit vzhled produktu, aby vypadal bělejší a větší”. Z kilogramu mražených pařátů měl být půldruhý kilogram této pochoutky.

„Celý zpracovatelský závod hrozně smrděl po rybách a zkaženém mase. Nemohl jste tam vydržet déle než minutu nebo dvě,“ řekl Li Ťian-min z Úřadu pro veřejnou bezpečnost.

V oblasti u hranic Číny bylo za posledních dvanáct měsíců zadrženo sedm podobných zásilek masa za 20 miliónů yüanů (asi 65 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám