Hlavní obsah

V Albertu končí pivo ze tří pivovarů, výrobcům vadily podmínky

Pivovary v Litovli, Přerově a Hanušovicích ze skupiny PMS Přerov přestanou od 1. dubna dodávat piva do více než tří set supermarketů a hypermarketů Albert. Vedení trojice pivovarů se s řetězcem Albert, jehož provozovatelem je nizozemská společnost Ahold, neshodla na obchodních podmínkách. Pivovary Litovel, Zubr a Holba považují podmínky za nevyvážené.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prodejna potravin Albert nizozemské společnosti Ahold.

Článek

„Stojíme o to, aby pro vás litovelské pivo bylo dostupné v co nejširší prodejní síti, nechceme ale přistupovat na nevyvážené obchodní podmínky. Důležité pro nás vždy bylo, je a bude vařit poctivé pivo z nejkvalitnějších lokálních surovin a prodávat jej za férové ceny,” uvedl Pivovar Litovel.

Nevyváženými obchodními podmínkami zdůvodnilo zastavení dodávek do supermarketů a hypermarketů Albert také vedení Pivovaru Holba z Hanušovic na Šumpersku a přerovského Pivovaru Zubr.

Mluvčí společnosti Albert Jiří Mareček řekl, že obchodní řetězec v tuzemských supermarketech a hypermarketech prodává šest desítek značek piv od 19 výrobců a do nabídky nyní zařazuje piva od pěti dalších malých regionálních pivovarů.

„Se všemi těmito pivovary spolupracujeme. S moravskoslezskými pivovary jsme nebyli schopni se dohodnout ani přes velkou snahu a po letech, kdy jsme jejich tři značky zařadili do celonárodní distribuce, budou v našich obchodech chybět,” dodal Mareček.

Nadnárodní maloobchodní společnost Ahold Delhaize, která provozuje v Česku řetězec Albert, zvýšila ve čtvrtém čtvrtletí provozní zisk meziročně o 11 procent na 627 milionů eur (zhruba 16 miliard korun).

Skupina Ahold Delhaize vznikla v roce 2016 spojením nizozemské společnosti Ahold s belgickou firmou Delhaize.

Reklama

Výběr článků

Načítám