Hlavní obsah

Urban možná smlouvu s Hyundai podepíše v Jižní Koreji

– PŘEROV

Ministr Milan Urban v úterý řekl, že smlouvu s automobilkou Hyundai lze podepsat v Jižní Koreji bez slavnostního aktu v Nošovicích. Ministerstvo průmyslu ale zatím stále neobdrželo oficiální vyjádření automobilky o tom, že odkládá na neurčito slavnostní ceremoniál k zahájení výstavby nového závodu v ČR.

Článek

Informaci o tom přinesl v pondělí korejský list Korea Time, který uvedl, že firma se rozhodla odložit květnové slavnostní položení základního kamene nošovického závodu kvůli vyšetřování nejvyšších členů jejího vedení, kteří jsou podezřelí z nezákonného lobbingu a uplácení politiků. [celá zpráva]

"Věc je zatím v rovině spekulace. Samozřejmě se obávám dopadů vyšetřování na investici, proto jsem napsal dopis svému kolegovi z jihokorejské vlády, ve kterém jsem vyjádřil tuto obavu, ale i přesvědčení, že tato kauza nebude mít vliv na projekt české vlády, Moravskoslezského kraje a společnosti Hyundai," uvedl ministr Urban.

Ministr věří, že k žádnému prodloužení harmonogramu stavby nedojde. "Zatím není důvod měnit stanovený harmonogram, který je také napsán a parafován v memorandu, které jsme podepsali. Existuje ještě jedna možnost, jak podepsat definitivní smlouvu o investici, to znamená, že se já vydám do Jižní Koreje tu smlouvu podepsat. Tuto variantu si dokáži představit, ale bylo by to bez slavnostního okamžiku v ČR," řekl Urban.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám