Hlavní obsah

„Umaštění automechanici” demonstrovali před ministerstvem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Před ministerstvem průmyslu a obchodu se ve středu ráno shromáždilo několik desítek demonstrujících v montérkách a s hasáky v rukou. Nelíbí se jim, že chce ministerstvo omezit podporu malým a středním živnostníkům na venkově. Část evropských dotací, které dosud rozdělují místní skupiny, by se měla přesunout na státní agenturu CzechInvest.

Demonstrace před ministerstvem průmyslu a obchoduVideo: Novinky

 
Článek

Avizovanou demonstraci svolali starostové z TOP 09 a STAN. Ti se ostře postavili proti rozhodnutí, že by mělo ministerstvo udělit část evropských dotací agentuře CzechInvest, a tím ohrozit organizace, které podporují místní živnostníky a drobné podnikatele.

„Mně vadí, že prostředky si nechávají Pražáci, je tady korupční jednání. Já nechápu, proč by ty peníze měly zůstávat tady a ne u nás,“ řekla demonstrující Jana Němečková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Samotné ministerstvo se však brání a tvrdí, že mikropodnikatelé nejsou ohroženi a mají ze strany ministerstva podporu. „CzechInvest nikdy nenahrazoval a ani nenahrazuje metodu komunitně vedeného místního rozvoje uplatňovanou místními akčními skupinami v rámci Programu rozvoje venkova.“

„V tomto období jsme mikropodniky podporovali ve velkém rozsahu a to 3, 5 miliardami. Pro mikropodniky na venkově v příštím období speciálně vyčleňujeme asi dvě miliardy korun. Pro mikropodniky obecně jsou to čtyři miliardy,“ uvedl náměstek ministra průmyslu a obchodu Tomáš Novotný. Právě on řekl dříve na dotaz, jak na dotace dosáhnout ”umaštění automechanici”, že takoví adresáti ho nezajímají. [celá zpráva]

Společně s CzechInvest ministerstvo v tomto období administruje úspěšně víc než deset tisíc projektů, nevidí tak důvod tento postup měnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám