Hlavní obsah

Úlovky pranýře: oslizlé párky nebo plesnivá roláda

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Také v tomto týdnu se na webu potravinynapranyri.cz objevily potraviny, které dostaly označení nebezpečné. Namátkou se jednalo o oslizlé párky nebo plesnivou roládu.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Článek

Párky konzumní objevila kontrola u ing. Petra Konečného v Moravské Třebové. Jako výrobce je uvedena olomoucká společnost Masonava. „Výrobek měl nakyslý zápach a oslizlý povrch,“ uvádí web s tím, že potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení. Výrobek neměl prošlé datum použitelnosti a při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování.

Na Gourmet bůčkovou roládu inspektoři narazili ve společnosti Hruška v Ústí nad Orlicí. Jako výrobce je uvedena společnost Kostelecké uzeniny. „Vůně výrobku byla netypická, po kažení. Na povrchu výrobku se vyskytovala bílá plíseň,“ informuje web. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku.

„Datum spotřeby bylo uvedeno pouze na informační ceduli u chladicí vitríny – Uzeniny spotřebovat do: krájené 24 hodin; nekrájené 3 dny; lahůdky 12 hodin,“ doplňuje web.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Políček v souvislosti s kvalitou si vysloužilo i suché červené víno Zweigeltrebe s přívlastkem pozdní sběr, ročník 2010, které kontrola objevila ve společnosti Garantia v Havlíčkově Brodě. Jako výrobce je uvedeno Vinařství Černý Valtice. „Obsah oxidu siřičitého byl více než trojnásobný, než stanovuje legislativní limit. Chuť a vůně vína byly po nežádoucích biologických procesech, po nežádoucích těkavých látkách a oxidu siřičitém,“ sděluje web.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám