Hlavní obsah

Uherskobrodská zbrojovka stěhuje část výroby na Slovensko

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Česká zbrojovka Uherský Brod přesouvá část výroby vzduchovek na Slovensko. Podle informací deníku SME zbrojovka postupně přesune celou výrobu vzduchovek do Dubnice nad Váhom, kde plánuje vyrobit ročně až 40 tisíc vzduchovek. V Dubnici není nouze o kvalifikované dělníky, protože ve zdejších strojírnách se v minulosti rovněž vyráběly zbraně.

Foto: Jiří Kutáč

Ilustrační foto

Článek

"Podařilo se nám vyhrát tendr a od května začneme vzduchovky vyrábět. Jedná se o první případ spolupráce mezi Českem a Slovenskem ve zbrojní výrobě," potvrdil obchodní ředitel slovenského podniku ZVS Holding Vladimír Ďuriš. ZVS Holding v současnosti vyrábí především munici pro potřeby slovenské i české armády.

Na novém projektu bude pracovat asi 50 lidí. Slovenští specialisté jsou už od začátku dubna na stáži v Uherském Brodu. Česká zbrojovka dodá do Dubnice také know-how, dokumentaci, dá do pronajmu stroje a zařízení. Česká zbrojovka vyváží ruční střelné zbraně do osmdesáti zemí světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám