Hlavní obsah

U Sazky je možné platit za zboží koupené na internetu

Na pobočkách loterijní a sázkové společnosti Sazka je od pondělí 16. června možné platit za zboží nakoupené u internetových obchodníků. Sazka chce pro novou službu získat desítky až stovky obchodníků; objem plateb zákazníků by měl činit stovky miliónů korun měsíčně. Nový produkt zvaný superCASH je určen pro zákazníky, kteří se obávají zneužití čísel svých platebních karet nebo účtů.

Článek

U Sazky je nyní možné platit například za zboží prodejce software instaluj.cz. Od počátku července by měl přistoupit dopravce Student Agency, v dalších měsících zřejmě i největší skupina tuzemských internetových obchodů Internet Mall.

Nová služba se jmenuje superCASH

Při použití superCASH klient obdrží od internetového obchodníka kód, se kterým navštíví jednu ze zhruba 6 500 poboček Sazky a zboží v hotovosti uhradí. Systém vyvinutý firmou Manum garantuje, že internetový obchodník dostane zprávu o zaplacení do deseti minut.

Poplatek byl stanoven na deset korun za obchod. Jednatel Manum Marek Lánský by byl spokojen, pokud by se počet internetových obchodníků využívajících superCASH koncem roku pohyboval ve stovkách. Počet zákazníků nechtěl odhadovat.

"Náš systém je koncipován na několik tisíc operací za den. Nebojíme se nějakého náporu, naopak těšíme se na to," řekl s tím, že s velkými obchodníky, jako je například Internet Mall, chce Sazka stihnout předvánoční dobu, kdy tržby strmě rostou.

Česko je prvním státem na světě s podobnou službou

"Systém jsme si nechali patentovat a ani patentový úřad nenašel nic podobného v zahraničí," doplnil Lánský s tím, že možným cílovým trhem by mělo být Slovensko.

O neloterní služby Sazky je podle obchodního ředitele Sazky Petra Machovského, měřeno objemem plateb na pobočkách, vyšší zájem než o loterijní a sázkové produkty.

Nejvíce nyní lidé využívají dobíjení mobilních telefonů, kde je Sazka nejsilnější hráč na trhu, dále nákupy vstupenek, placení složenek, faktur nebo nákupy DVD. Neloterní činnost se loni podílela zhruba desetinou na čistém zisku Sazky, který meziročně klesl na 1,42 miliardy korun z předešlých 1,7 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám