Hlavní obsah

U Kvasin postaví závod portugalský výrobce autodílů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portugalský výrobce plastových dílů pro automobily Simoldes postaví nový závod v Rychnově nad Kněžnou. Investuje zhruba 800 miliónů korun a vytvoří 300 pracovních míst. Napsal to v pondělí deník E15, podle nějž firmu do Česka přilákalo rozšiřování výroby automobilky Škoda Auto v nedalekých Kvasinách.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Portugalce přilákalo rozšiřování výroby v závodě Škoda Kvasiny

Článek

„Jsme přesvědčeni, že je to pravé místo nejenom pro dodávky do Škody Auto, ale i dalším výrobcům ve střední a východní Evropě," řekl deníku Jaime Sa, generální ředitel společnosti Simoldes Plasticos. Firma podle deníku dostala od státu pobídku, bude tak mít možnost část investice odečíst z daně z příjmu.

Hala podniku Simoldes Plasticos, který má roční tržby kolem 300 miliónů eur (8,2 miliardy korun), má mít 22 tisíc metrů čtverečních. V Lipovce, což je místní část Rychnova nad Kněžnou, budovu postaví developer Panattoni Europe.

Škoda Auto hodlá v Kvasinách do nových výrobních kapacit, zejména pro sportovně-užitkové vozy, investovat v následujících třech letech nejméně 7,2 miliardy korun. Mělo by tak vzniknout 1300 nových pracovních míst a návazně asi 400 míst mezi regionálními dodavateli.

Reklama

Související témata:

Související články

V automobilce Škoda se stávkovalo

Několik tisíc zaměstnanců automobilky Škoda Auto stávkovalo ve středu odpoledne před branami závodu před sídlem firmy v Mladé Boleslavi a také v závodech...

Výběr článků

Načítám