Hlavní obsah

Tuzemská UniCredit Bank hlásí pokles zisku na 1,4 miliardy

Praha

Tuzemské UniCredit Bank, která patří mezi velké domácí banky, klesl v prvním pololetí čistý zisk o 13 procent na 1,4 miliardy korun. Pokles zisku ovlivnily jednorázové prodeje aktiv v roce 2012, uvedla banka. Aktiva banky se snížila o 0,1 procenta na 316,6 miliardy korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

UniCredit Bank

Článek

„Loňský rok byl pro řadu českých bank rekordní a aktuální výsledky hospodaření potvrzují, že v prostředí extrémně nízkých úrokových sazeb, poklesu soukromé spotřeby a celkově stagnující ekonomiky bude obtížné tyto výsledky překonat,“ komentoval čísla generální ředitel banky Jiří Kunert.

Vklady klientů UniCredit Bank meziročně zůstaly na 197,5 miliardy korun, poskytnuté úvěry se zvýšily o 3,6 procenta na téměř 190 miliard korun. Čistý výnos z úroků UniCredit Bank klesl o 3,8 procenta na 3,1 miliardy korun. Čisté výnosy z poplatků a provizí meziročně vzrostly o 13 procent na více než miliardu korun.

Všeobecné správní náklady vzrostly o 2,9 procenta na 2,3 miliardy korun. Meziročně vzrostly i náklady na úvěrové riziko na 788 miliónů korun, což představuje nárůst o 17,2 procenta ve srovnání s předcházejícím rokem.

Výsledky zveřejnily i některé ostatní velké tuzemské banky. České spořitelně klesl čistý zisk o téměř procento na 8,15 miliardy korun. O 17 procent se snížil čistý zisk Komerční bance, a to na 6,3 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám