Hlavní obsah

Tržby majitele Lidlu a Kauflandu překonaly 100 miliard eur

Berlín

Německá maloobchodní skupina Schwarz Gruppe, která vlastní diskontní řetězce Lidl a Kaufland, v loňském roce zvýšila tržby o 7,4 procenta na rekordních 104,3 miliardy eur (2,7 bilionu korun). Firma v pondělí uvedla, že v letošním roce očekává podobný růst. Roční tržby skupiny tak loni poprvé překonaly hranici 100 miliard eur.

Foto: Lidl

Prodejna Lidl ve Strakonicích

Článek

Tržby řetězce Lidl se zvýšily o 8,8 procenta na 81,2 miliardy eur. Tržby hypermarketů Kaufland pak o 1,6 procenta na 22,6 miliardy eur. Skupina loni koupila také firmu Tönsmeier, která se zabývá recyklací a nakládáním s odpady. Tržby této firmy za loňský rok činily více než 500 milionů eur.

K růstu tržeb skupiny Schwarz přispěly hlavně obchody v zahraničí, které se na celkových tržbách podílejí asi dvěma třetinami. Skupina má obchody ve 30 zemích, v Evropě, USA a v Austrálii. V zahraničí tržby stouply o 9,1 procenta, v Německu o 5,1 procenta.

Po nasycení německého trhu se skupina soustředila na expanzi v zahraničí. Loni investovala 7,5 miliardy eur, převážně do otevření 400 nových obchodů a renovace starších. V letošním roce neplánuje investice snižovat, uvedla agentura Reuters.

Schwarz Gruppe je podle tržeb největší obchodní skupinou v Evropě a celosvětově patří mezi pět největších. Na konci loňského roku měla po celém světě 429 000 zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám