Hlavní obsah

Trutnovská Kara je v úpadku

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kožešnická společnost Kara Trutnov je v úpadku, rozhodl soud. Insolvenční návrh podala sama firma. Věřitelé mají dva měsíce na přihlášení pohledávek.

Foto: Mapy.cz

Kara míří do insolvence.

Článek

Firma dluží 150 věřitelům celkem 260 milionů korun a závazky není schopná plnit. Majitelem společnosti je podnikatel Michal Mička. S jeho další společností Pietro Filipi už soud zahájil insolvenční řízení.

„Za rok 2020 dlužník zaznamenal významný pokles návštěvnosti, která se v některých provozovnách meziročně snížila až o vyšší desítky procent,“ stojí v návrhu.

Firma tvrdí, že její hospodaření velmi negativně ovlivnily vládní restrikce v souvislosti s globální pandemií.

Značka Kara je tradiční českou značkou bez zahraniční majetkové účasti. Na tuzemském trhu působí od roku 1948. Aktuálně zaměstnává 175 lidí.

Trutnovská Kara míří do insolvence

Ekonomika

Skupina C2H podnikatele Michala Mičky oznámila už loni v prosinci věřitelům a držitelům dluhopisů, že se chystá vstoupit do insolvenčního řízení. Ze společností v holdingu je na tom podle Mičky nejhůře síť módních obchodů Pietro Filipi. I ta už je v insolvenci.

Značka Pietro Filipi měla finanční problémy již před loňským začátkem pandemie koronaviru. Na konci roku 2019 měla závazky po splatnosti vůči dodavatelům přes 70 milionů korun a neplnila podmínky bank.

Reklama

Související témata:

Související články

Trutnovská Kara míří do insolvence

Kožešnická společnost Kara Trutnov míří do insolvence. Návrh na sebe podala ke Krajskému soudu v Hradci Králové. Firma dluží 150 věřitelům celkem 260 milionů...

Výběr článků

Načítám