Hlavní obsah

Trutnovská Kara míří do insolvence

• Aktualizováno
Novinky, ČTK, bož

Kožešnická společnost Kara Trutnov míří do insolvence. Návrh na sebe podala ke Krajskému soudu v Hradci Králové. Firma dluží 150 věřitelům celkem 260 milionů korun a závazky není schopná plnit. Majitelem společnosti je podnikatel Michal Mička. S jeho další společností Pietro Filipi už soud zahájil insolvenční řízení.

Foto: Mapy.cz

Kara míří do insolvence.

Článek

Mezi významné věřitele Kary patří Česká spořitelna.

„Za rok 2020 dlužník zaznamenal významný pokles návštěvnosti, která se v některých provozovnách meziročně snížila až o vyšší desítky procent,“ stojí v návrhu.

Firma tvrdí, že její hospodaření velmi negativně ovlivnily vládní restrikce v souvislosti s globální pandemií.

Značka Kara je tradiční českou značkou bez zahraniční majetkové účasti. Na tuzemském trhu působí od roku 1948. Aktuálně zaměstnává 175 lidí.

Výplata ani odstupné nebude, napsal Pietro Filipi všem propouštěným zaměstnancům

Ekonomika

Skupina C2H podnikatele Michala Mičky oznámila už loni v prosinci věřitelům a držitelům dluhopisů, že se chystá vstoupit do insolvenčního řízení. Ze společností v holdingu je na tom podle Mičky nejhůře síť módních obchodů Pietro Filipi.

Pietro Filipi už v insolvenci je

Městský soud v Praze se společnostmi Pietro Filipi i Pietro Filipi stores už zahájil insolvenční řízení.

Zaměstnanci obchodů Pietro Filipi dostali podle Blesku v lednu, den před výplatou, dopis s oznámením, že jsou bez práce i bez peněz. „Pracovní poměry s vámi budou ukončeny,“ napsal podle deníku pracovníkům personální ředitel firmy Jan Zipser.

Oděvní firma Blažek na sebe podala návrh na insolvenci

Ekonomika

Firma je podle jeho dopisu v bezvýchodné situaci, která zřejmě skončí insolvencí, konkurzem a zánikem společnosti.

Značka Pietro Filipi měla finanční problémy již před loňským začátkem pandemie koronaviru. Na konci roku 2019 měla závazky po splatnosti vůči dodavatelům přes 70 milionů korun a neplnila podmínky bank.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám