Hlavní obsah

Trumpova obchodní válka drtí americké burzy, zažily letos nejhorší den

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Eskalace americko-čínské obchodní války těžce dopadá na americké burzy. Dow Jonesův index odepsal 2,9 procenta, když při pondělním obchodování spadl na 25 717 bodů. Index S&P 500, zahrnující akcie 500 největších podniků na amerických burzách, klesl o 2,98 procenta na 2844,74 bodu. Americké burzy tak zažily největší jednodenní pokles v letošním roce.

Foto: David Ryneš, Novinky

Dow Jonesův index

Článek

Technologický index Nasdaq Composite v pondělí odepsal 3,5 procenta.

Americký prezident Donald Trump nejprve v pátek oznámil uvalení další vlny cel na čínský dovoz. Dow Jonesův index následně odepsal 0,9 procenta, S 500 jedno procento a Nasdaq 1,6 procenta.

Čína následně reagovala tím, že umožnila své měně jüanu oslabení na nejnižší hodnotu za více než deset let. Dosud přitom své měně v tomto přirozeném oslabení bránila, aby umožnila další jednání s Trumpem.

Reakce Číny naznačuje, že obchodní konflikt začíná být skutečně vážný, z čehož mají investoři obavy. Závažnost potvrdilo i to, že americké ministerstvo financí v pondělí zařadilo Peking mezi měnové manipulátory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám