Hlavní obsah

Toyota svolává do servisu skoro tři milióny aut po celém světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská automobilka Toyota svolává do servisů po celém světě 2,77 miliónu vozů včetně modelů vlajkové hybridní značky Prius. Svolávané vozy mohou mít problémy s mechanismem řízení a vodním čerpadlem hybridního systému. Je to její druhá několikamiliónová svolávací akce za dva měsíce.

Foto: Nicky Loh, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V Japonsku Toyota svolala ke kontrole a bezplatné opravě 1,5 miliónu vozů, v Evropě 496 000 a v USA 670 000 vozů. Jde u nich o problém s hřídelí řízení a týká se například vozů druhé generace značky Prius a některých modelů značky Corolla.

Toyota navíc svolala 630 000 hybridních vozů ke kontrole vodního čerpadla. Část svolávaných vozů může mít obě poruchy, takže celkový počet svolávaných vozů činí 2,77 miliónu, upřesnil mluvčí podle agentury Reuters.

V říjnu Toyota svolala do servisů kvůli problémům s elektronickým otevíráním oken 7,4 miliónu vozů, zejména některých modelů Vitz, Yaris a Corolla.

Problémy i dříve

V letech 2009 až 2011 byla Toyota nucena svolat ke kontrolám přes deset miliónů vozů kvůli různým problémům, včetně nechtěného zrychlování automobilů. To mělo negativní dopad na její pověst výrobce kvalitních a spolehlivých vozů.

Za první tři čtvrtletí kalendářního roku prodala 7,4 miliónu vozů a měla by tak letos získat zpět pozici největšího světového prodejce vozů, kterou loni ztratila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám