Hlavní obsah

Továrnu Škoda Auto navštívilo rekordních 50 000 lidí

Mladá Boleslav

Mladoboleslavskou továrnu největší české automobilky Škoda Auto, která si v sobotu dnem otevřených dveří připomíná 20. výročí spojení s německým Volkswagenem, navštívilo rekordních více než 50 000 lidí. Uvedl to mluvčí škodovky Rudolf Dreithaler.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Přestože továrna hostila rekordní počet osob, ve švech ještě nepraskala.

Článek

Lidé si mohli přísně střežené prostory továrny naposledy prohlédnout před pěti lety, kdy automobilka slavila 100. výročí vyrobení prvního vozidla a 110. výročí od založení firmy.

Prezident Klaus navštívil k výročí Škodu Auto Video: ČTK

Návštěvníci si na prohlídkových trasách, které v součtu měřily několik kilometrů, prohlédli výrobu agregátů, nářaďovnu, hutě, lisovnu, svařovnu, montáž aut a logistické centrum.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Den otevřených dveří v automobilce Škoda přilákal davy lidí

Podle Dreithalera byl mezi lidmi největší zájem o prohlídku montážních linek, z nichž sjíždějí modely Octavia a Fabia. "Byl jsem se tady podívat, protože zde pracuje můj syn. Nejvíc se mi asi líbilo ve výrobně motorů," řekl jeden z návštěvníků Zdeněk Pavlíček.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Škoda slaví 20 let svého svazku s německou automobilkou Volkswagen

Oslavy spojení Škody s německým Volkswagenem začaly v pátek. Automobilka za účasti významných osobností politiky i byznysu včetně prezidenta Václava Klause zahájila výstavbu nové haly, kde se bude od příštího roku vyrábět model Octavia. Výrobní kapacita octavií se po dokončení haly zvýší z 800 na 1200 aut denně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Automobilka Škoda otevřela v sobotu vrata veřejnosti

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám