Hlavní obsah

Tipsport koupil číselnou loterii Korunka, uvedl Forbes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sázková skupina Tipsport koupila druhou největší tuzemskou číselnou loterii Korunka. Na svých webových stránkách to dnes uvedl měsíčník Forbes. Lidé podle něj loni v této loterii vsadili více než 400 miliónů korun. Pro srovnání, ve Sportce od Sazky, lídrovi loterijního trhu, lidé ročně prosázejí 5,6 miliardy korun, dodal Forbes. Výši investice web neuvedl.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Spolumajitel Tipsportu Vratislav Randa Forbesu řekl, že cílem společnosti rozhodně není porazit Sazku v její klíčové disciplíně. „Jsme realisté a chápeme, že to není možné. Ale zároveň bychom jí určitě rádi pár procent trhu uzmuli. Pro nás je to vhodný doplněk byznysu," uvedl.

Tipsport byl založen v roce 1991, první pobočka vznikla v sídle společnosti v Berouně. Specializuje se hlavně na kurzové sázení. V roce 2005 vstoupil na slovenský trh. Od roku 2013 je součástí holdingu sázková společnost Chance. Tipsport má v Česku zhruba 800 poboček, Chance něco přes 200. Na Slovensku má Tipsport přes 600 poboček.

Už jednou se spálil

Web připomněl, že pro Tipsport jde o návrat do branže, ve které se už jednou "spálil". "Zatímco v kurzovém sázení je v Česku neporazitelnou jedničkou s více než polovičním podílem na trhu a bezpečným náskokem před druhou Fortunou, projekt číselné loterie Tipšestka, kterou před sedmi lety v Berouně rozjeli proti tehdy krachující Sazce, skončil po pár letech provozu nezdarem. Firma jej před časem v tichosti zastavila," uvedl Forbes.

Loterie Korunka vstoupila na trh v květnu 1997, kdy ji na trh uvedla společnost Chance. Ta se stala od ledna 2013 součástí holdingu Tipsport a ve stejném roce vznikla firma Loterie Korunka odštěpením od Chance.

„Loterie Korunka je pohrobkem po původní herní společnosti Chance, která patřila někdejším manažerům Mostecké uhelné společnosti (MUS) Marku Čmejlovi a Jiřímu Divišovi. Její sázkovou část koupil Tipsport už v roce 2012, původním majitelům ale zůstala právě číselná loterie. Po soudním řízení obou manažerů kvůli údajnému tunelování MUS ve Švýcarsku se oba ze struktury firmy stáhli, podle informací z trhu ale k firmě měli blízko do současnosti,” dodal Forbes.

Reklama

Výběr článků

Načítám