Hlavní obsah

T-Mobile poprvé v pololetních tržbách předehnal O2

– Praha

Mobilní operátor T-Mobile poprvé v historii konkurence na českém trhu předehnal ve výši tržeb společnost Telefónica O2. I tak mu ale pololetní výdělek v meziročním srovnání o dvě procenta klesl, a to na 15,9 miliardy korun. O2 měla za stejné období tržby 15,6 miliardy, což je o 5,5 procenta méně než loni.

Článek

Německý operátor má také nejvíce zákazníků, jeho služby využívá 5,43 miliónu lidí, konkurenční O2 4,84 miliónu lidí. Operátor Vodafone, který zatím výsledky hospodaření nezveřejnil, má 2,94 miliónu zákazníků.

T-Mobilu ale klesl průměrný výdělek na jednoho klienta, měsíčně je to nyní 472 korun je to nejméně z mobilní trojice. O2 měsíčně na jednom zákazníkovi v průměru vydělá 526 korun a Vodafone dokonce 547 korun. Firmě také část zákazníků utekla z tarifů k předplaceným službám.

"Přestože byly výsledky za první pololetí ovlivněny zpomalením ekonomiky, podařilo se nám udržet pozitivní trend jejich vývoje. Skutečnost, že jsme dosáhli růstu u důležitých ukazatelů, je důkazem silné motivace a stabilních hospodářských výsledků," uvedl generální ředitel Roland Mahler. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám