Hlavní obsah

T-Mobile a O2 měly problémy s posíláním SMS

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva mobilní operátoři T-Mobile a Telefónica O2 měli od čtvrtečního dopoledne problém s posíláním krátkých textových zpráv. Stovkám klientů chodily SMS opakovaně. Operátoři se však nebyli schopni dohodnout, na čí straně je chyba. Odpoledne byl problém vyřešen.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Důvodem tohoto chování byla skutečnost, že do našeho SMS Centra nedošla informace o úspěšném doručení ze sítě T-Mobile, jak by tomu správně mělo být. Naopak přijímali jsme ze sítě T-Mobile informaci, že SMS doručena nebyla, a proto naše SMS centrum její doručení opakovalo,“ vysvětlil mluvčí Telefóniky Martin Žabka.

SMS zprávy chodily klientům opakovaně tak dlouho, dokud v SMS centru nevyprší jejich platnost. T-Mobile však tvrdí, že problém není u nich, protože jejich potvrzovací SMS centrum Telefóniky odmítalo.

Podle Žabky byly problémy již od rána. Ve čtvrtek v půl čtvrté odpoledne mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová Novinkám řekla, že by vše mělo být již v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám