Hlavní obsah

SynBiol z Babišových fondů loni snížil ztrátu na 213 milionů, tržby rostly

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost SynBiol ze svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše (ANO) loni meziročně snížila konsolidovanou ztrátu o 122 milionů korun na 212,7 milionu korun. Tržby jí vzrostly o 22 procent na 5,47 miliardy korun. Společnost to uvedla ve své výroční zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Farma Čapí hnízdo na Benešovsku, kterou vlastní společnost Imoba z koncernu SynBiol.

Článek

SynBiol je stejně jako Agrofert, od nějž se v minulosti odštěpil, uložen ve svěřenských fondech premiéra Babiše. I když firmy formálně nejsou jeho majetkem, stále je beneficientem fondu, což znamená, že veškeré zisky všech firem ve fondu patří Babišovi.

Do skupiny patří například vlastník Čapího hnízda Imoba nebo investiční fond Hartenberg. Ten letos v březnu koupil většinový podíl ve společnosti Endokrinologie MUDr. Řehořková.

Majitel Čapího hnízda se propadl do ztráty

Ekonomika

Firma Imoba, která vlastní hotel, restauraci a cukrárnu Paloma Průhonice nebo zmíněné Čapí hnízdo, podle své výroční zprávy loni zvýšila obrat o 26,2 milionu korun na 423,6 milionu korun. Přesto byla ve ztrátě 185,3 milionu korun.

Koncernu Agrofert, který rovněž patří do svěřenských Babišových fondů, loni meziročně klesly konsolidované tržby o 0,7 procenta na 160,98 miliardy korun. Zisk klesl o 16 procent na 3,76 miliardy korun. Hlavním důvodem zhoršení výsledků měl být dopad pandemie na odvětví mediálních služeb.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám